Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

ΜΗΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΣΟΥΦΛΕ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ

Μήλο γεμιστό με σουφλέ μοσχοκάρυδο
 
ΥΛΙΚΑ
2 μεγάλα μήλα
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ.σ. βούτυρο
1/3 κ.τσ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
25 γρ. ζάχαρη
1 μεγάλο αβγό χωρισμένος ο κρόκος από το ασπράδι
Σαντιγί για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180?C. Κόβουμε μια φέτα από το πάνω και μια φέτα από τα κάτω μέρος κάθε μήλου. Τα αδειάζουμε αφήνοντας περίπου ½ πόντο από τη σάρκα τους. Τα αλείφουμε με το χυμό λεμονιού. Χοντροκόβουμε τη σάρκα των μήλων που βγάλαμε και τη βράζουμε για 5-6 λεπτά μαζί με 1 κ.σ. νερό μέχρι να μαλακώσει. Τη μεταφέρουμε σε μπολ και τη λιώνουμε καλά με πιρούνι. Προσθέτουμε το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο, τη ζάχαρη και τον κρόκο και ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε το ασπράδι με μια πρέζα αλάτι σε μαρέγκα και την προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας πολύ απαλά, από κάτω προς τα πάνω. Μοιράζουμε τη γέμιση στα μήλα, τα μεταφέρουμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Σερβίρουμε με λίγη έτοιμη κρέμα σαντιγί.   
πηγηhttp://www.athinorama.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου