Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

ΜΗΛΑ ΨΗΤΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ (1) ΜΟΝΑΔΑ

Φωτογραφία του χρήστη Συνταγες για Διαιτα.
ΥΛΙΚΑ:
7 μεγάλα σκληρά μήλα πράσινα
½ φλιτζάνι τσαγιού νερό...
1 κ. σ. χυμό λεμονιού
 Λίγα γαρίφαλα
1 ξυλάκι κανέλλα
8 κ. σ. κρυσταλλική στέβια
1 κ. σ. φυτική μαργαρίνη


 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζετε τα μήλα και αφαιρείτε την καρδιά με το ειδικό εργαλείο. Τα πλένετε και τα βάζετε το ένα πλάι στο άλλο μέσα στην κατσαρόλα.
Ρίχνετε το νερό, , το χυμό λεμονιού και την κανέλλα. Βάζετε από μια κουταλιά σούπας στέβια μέσα στην τρύπα και στην επιφάνεια κάθε μήλου και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Αφήνετε τα μήλα να ψηθούν.
Όταν βράσουν τα βάζετε σε ταψάκι πυρέξ με το σιρόπι τους. Καρφώνετε πάνω σε κάθε μήλο λίγα γαρίφαλα. Ρίχνετε στην επιφάνεια κάθε μήλου την υπόλοιπη στέβια, βάζετε από ένα μικρό κομματάκι φυτική μαργαρίνη και τα ψήνετε στο φούρνο, 20 εκατοστά κάτω από το γκριλ για 15 λεπτά περίπου. Τα σερβίρετε σκέτα η με γιαούρτι, σταφίδες και αμύγδαλα.

πηγη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου