Μετά από πολύ συζητηση με τον παιδίατρο του γιόκα μου ......αποφάσισα να μην ξανά αγοράσω ψωμάκι απο τον φουρνο και να το φτιάχνω μόνη μου ...
Ετσι λοιπόν εδω και καιρό φτιάχνω ψωμάκι μόνο με αλέυρι ολικής άλεσης και φυσικά πολύσπορο ....
Ειναι πεντανόστιμο υγιεινο και διατηρειτε φρέσκο για πολλές μερουλες...
Σας δίνω την συνταγουλα μου ...δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!!!!
Ειναι η καλύτερη διατροφική πρόταση για όλα τα γεύματα της ημέρας....
ΥΛΙΚΑ
Ετσι λοιπόν εδω και καιρό φτιάχνω ψωμάκι μόνο με αλέυρι ολικής άλεσης και φυσικά πολύσπορο ....
Ειναι πεντανόστιμο υγιεινο και διατηρειτε φρέσκο για πολλές μερουλες...
Σας δίνω την συνταγουλα μου ...δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!!!!
Ειναι η καλύτερη διατροφική πρόταση για όλα τα γεύματα της ημέρας....
ΥΛΙΚΑ
- 6 κούπες αλεύρι ολ. άλεσης
- 10 γρ. ξηρή μαγιά
- 2,5 κούπες χλιαρό νερό
- 2 κ.γ αλάτι
- 1 κ.γ ζάχαρη
- 1/3 κούπας λαδι
- ηλιόσπορο
- σουσάμι
- λιναροσπορο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε το αλευράκι μας τη μαγια την ζάχαρη και ρίχνουμε και το νερό στο οποιο έχουμε διαλύσει το αλάτι.
Ρίχνουμε και το λάδι και ζυμώνουμε πολυ καλά να γίνει η ζύμη μας ελαστική ...
Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσετουλα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτάκια περίπου..
Μετά ρίχνουμε τους σπόρους μας και ζυμώνουμε να πάνε παντου...
φτιάχνουμε φρατζόλες η καρβελάκια η ότι άλλο θέλουμε..
Τα βάζουμε πανω σε λαδόκολα στο ταψάκι μας και τα σκεπαζουμε με αλουμινόχαρτο και μια πετσετουλα (εγώ τα σκέπασα με κουβέρτα...χαχαχχα)
Οταν διπλασιαστούν σε μέγεθος βγάζουμε την πετσετούλα βρέχουμε λιγο τα χεράκια μας και βάζουμε και απο πάνω σπόρους.
Ψήνουμε 200 βαθμούς για 1 ωρα περίπου...
καιιιιιιιι καλή μας όρεξη....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου