Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΑΡΠΑΞΕΣ ΚΡΥΩΜΑ;ΠΩΣ ΔΕ ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!

Ένα κρύωμα αρκεί για να δημιουργηθούν πολλά νέα μέσα σε ένα χώρο, όπως το σχολείο, η δουλειά και το σπίτι. Ένας φτάνει για να φέρει τα μικρόβια και να τα μοιράσει και στους υπόλοιπους!

Αν άρπαξες κρύωμα επειδή κάποιος συνάδελφος που κάθεται δίπλα σου σε κόλλησε, τότε πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική για να μην το κολλήσεις και στους υπόλοιπους μέσα στο σπίτι. Όσο λιγότεροι είναι κρυωμένοι, τόσο καλύτερο! Γι’ αυτό πρέπει να πάρεις τα μέτρα σου.

Ποια είναι αυτά;

Τα φιλιά, οι αγκαλιές και τα χάδια με τον άντρα σου και τα παιδιά σου πρέπει να μπουν για λίγες ημέρες στο περιθώριο.

Είναι απαραίτητο να παραμείνεις μακριά τους για να μειώσεις τις πιθανότητες να εκτεθούν σε μικρόβια που θα προκαλέσουν και σε εκείνους κρύωμα. Φυσικά, πρέπει να προσέχεις τον τρόπο που φταρνίζεσαι ή βήχεις, καθώς μόνο με το χέρι μπροστά θα μπορέσεις να αποτρέψεις την εξάπλωση των επίμαχων σταγονιδίων στο χώρο.

Η σωστή απόρριψη των χαρτομάντηλων είναι επίσης μια σωστή τακτική, ενώ ο αερισμός του χώρου που κινείσαι πριν έρθει η υπόλοιπη οικογένεια είναι μια καλή ιδέα.

Παράλληλα, θα πρέπει να ακολουθήσεις μια σωστή διαδικασία για την ανάρρωσή σου. Όσο λιγότερες ημέρες κρατήσει το κρύωμα, τόσο καλύτερο για όλους. Γι’ αυτό, μείνε δύο-τρεις ημέρες σπίτι αν μπορείς, ώστε να αναρρώσεις και να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου. Η καλή διατροφή, τα πολλά υγρά και η καλή θερμοκρασία- όχι κρύο, αλλά ούτε πολλή ζέστη- είναι σημεία κλειδιά για να νιώσεις καλύτερα.

Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους που δεν έχουν κρυώσει, ώστε να μην τους συμβεί. Ένας καλός και υγιεινός τρόπος ζωής είναι πολύ σημαντικός για να είμαστε υγιείς και να μην υποφέρουμε από κρυολογήματα. Τέλος, μην ξεχνάς ότι το κρύωμα δε συνεπάγεται αντιβίωση, ένα λάθος που πολύς κόσμος επιμένει να κάνει.

Με απλά αντιπυρετικά ή παυσίπονα για τυχόν πόνους ή δέκατα και τοπική θεραπεία με εισπνοές για καλύτερη αναπνοή είναι μια καλή στρατηγική για να σταθείς γρήγορα στα πόδια σου και να περάσει το κρύωμα όσο πιο ανώδυνα γίνεται.

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. 

πηγη:www.dearmom.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου